Kategóriák
Hírek

Megvan a nyertes: túra- és sportközpont épülhet a Misina-tetőn

Véget ért a Misina Ötletbörze szavazása, a több mint 19 ezer voksból a legtöbbet az „Aktív Misina” koncepcióterv kapta: egy olyan mozgás- és túraközpontot vázol, amely a természetjárók és sportolni vágyók minden igényét kielégíti.

Akik olvasták a Misina Étterem egykori épületének és környékének fejlesztését célzó Misina Ötletbörzéről írt cikkjeinket, bizonyára tudják, hogy a pécsiek az önkormányzati ötletpályázat honlapján február 12-ig szavazhattak arról, hogy pontosan milyen fejlesztés valósuljon meg a Misina-tetőn. Mint ismert, összesen 35 pályamű érkezett a pályázat tavaly szeptember végi határidejéig, a beküldött elképzelések közül egy nyolcfős szakmai zsűri választotta ki a legjobb ötöt, azok készítői 100-100 ezer forintos jutalmat nyertek.

Az öt nyertes pályamunkából tavaly decemberre készült el a szavazásra bocsátott három megvalósítható koncepcióterv: az „Aktív Misina” koncepcióterv egy mozgás- és túraközpont kialakítását célozta, a „Családi Misina” terv egy családcentrikus közösségi tér és egy lombkoronasétány megépítését tartalmazta, míg az „Interaktív Misina” koncepcióban egy bányászati kiálltást vázoltak.

Tovább a teljes cikkhez:

Megvan a nyertes: túra- és sportközpont épülhet a Misina-tetőn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük